Your circuit’s dead, there’s something wrong

Ne, aš niekad nebūčiau patikėjusi, kad atsidursiu čia, kad būsiu taip, su tokiom problemom ir baimėm ir tokiais džiaugsmais, niekad. P. sako, kad change is the only constant, o aš maskatuoju rankutėm ore ir gaudau įsivaizduojamas parašiuto virveles (rankutės nesugniaužtos, bet užkryžiuoti čiūrikai – tikiuosi, čia ne žaislinis parašiutas).

Kai rankutės pavargsta maskatuot (ne taip ir greitai – juk aš atsispaudimus ištiestom kojom darau), priglaudžiu žastus prie šonų ir rašau magistrinį. Dar pora savaičių ir ūūūūūū. Turiu omeny, gal net čia sugrįšiu. Gal. Nes juk kuo dalintis yra (ir ant širdelės, ir pirštų galiukuose, ir virtuvėj, o kartais net F-aparate; abiejuose F-aparatuose: ir su ne-juostele, ir tam, kuris tarp ausų); nes po mėnesio dienos jau eis ilgyn, o tuo viešai nepasidžiaugti neleidžia Konstu…ti…tutitaaaaa… Konstitucija; nes, žiū, šitose nuotraukose matosi kaimynas iš kitapus gatvės ir žaluma per langą, o tai, pripažinsiu, yra gėda pelėda (ne tos dailios rankinės, o tikra pelėda gėda).

Pyragas geltonas kaip teletabių saulutė ir man buvo gut gut gut (P. pripažino, kad tep sau – padas ir kažkokia uogienė… Bet užtat jam iškepiau eilinį maskarponės tortą, o citrininio daugiau man liko). Kadaise keptas lemon tart‘as, o vėliau tiesiog virtas lemon curd‘as buvo per rūgštūs, per saldūs, per intensyvūs, per…, bet po šito užėjimo supratau, kad gal tiesiog su receptais nepataikydavau. Tebūnie tai askutiniai linkėjimai iš mano gimtadieninio metų laiko, va taip va.

Lemon vanilla tart

Citrinų ir vanilės tartas
18 cm forma

Pagrindui
Naudojame šito pyrago pagrindą – atimenat, iš vienos normos du pagrindukai išeina.

Įdarui
1 citrina
1/2 vanilės ankšties
3 kiaušiniai
120 g cukraus
120 ml grietinėlės

Pagrindą ruošiame taip, kaip aprašyta minėtame recepte. Kol pagrindas kepa, pasiruošiame įdarą.

Įdarui nutarkuojame citrinos žievelę ir išspaudžiame sultis (bet nesumaišome). Perpjauname vanilės ankštį pusiau ir iškrapštome sėklytes. Plakame kiaušinius, cukrų, citrinos žievelę ir vanilės sėklytes, kol masė taps šviesi ir tiršta. Įmaišome citrinos sultis ir palengva įmaišome išplaktą grietinėlę. Supilame į iškepusį tarto pagrindą ir šauname į 130oC orkaitę. Kepame apie 30 minučių, kol įdaras sutvirtės. Prieš patiekdami leidžiame visiškai atšalti.

Lemon vanilla tart

Įkvėpimas: KitchenAid – The Cookbook.

Posted on Trečiadienis, Lapkritis 27th, 2013 at 21:28. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Your circuit’s dead, there’s something wrong”

  1. Ieva Marija rašo:

    Tuti tuti tuti taaa… Pramušė, tikrai :DD O dėl pyrago tai žiauriai gerai atrodo, aš turbūt pati didžiausia mėgėja sweet and tart citrusinių pyragų ir tartų.. Teks jau išmėgint taviškį :)

  2. [...] jog čia ne kokie atsitiktinai sudėlioti žodžiai, o nuorodos į muziką - Liūdnų slibinų, David Bowie, Massive Attack (ak, atsimenu, kaip, man įžengus pro Indrės duris, ji skambėjo – čiut [...]

Leave a Reply