When everything’s wrong you make it right

Ateina tokių laikotarpių, kai reikia spirti(s) užpakalin ir tarti, sugrįžk į realų pasaulį. Kai į gyvenimą grįžta 9h/d užimtumo, plius transportas, plius laikinos nelaikinos sostinės, plius miegas ant (nebe)čiužinių. Keturi ratai ir žaliuojantys lapai ant užpakalių
Ir dingsta virtuvės (išskyrus tuos porą džiugių sykių su pieniško šokolado keksais), dingsta daktaras Gregoris. Atsiranda skruzdžių takai ir dichlofosas, pietūs Sudaruškoj ar Svarstyklėse ir pažadai, kad rytoj tai jau sportuosiu.
Pažadai, kad grįšiu į pasakų miestą jau šį savaitgalį.

Atprasti nuo kūno. Atprasti nuo rašymo, nuo dulkių šluostymo tinklarašty.
Priprasti prie ankstyvo kėlimosi rytais ir powerio vietoje ehr [vietoje pitchfork'o šimtukų].
Ir aš širdele nejaučiu, kad change is the only constant, nors tokie vardijimai(si) tai primena. Kartos praeina ir ateina kitos. Ir kentėjimas, ir beprotybė, ir nesuradimas.
Ir aš širdelėj vis labiau jaučiu Antaną lifte, ar ne lifte, vėl sugrįžtančias mėlynas Elenos kojas. Skeveldros liečia viena antrą. Negaliu jų sujungti, lyg vaikas, dėstąs kartonines iškarpas: kelias, upelis, kalnai, stirna. Vaikas pliaukšteri liežuviu, peizažas sudėstytas.

Jau žinau, kas kitas eilėje – ne iš sąrašo.

- – -

Ir dar atgal į praeitį. Seniai seniai, kai dar gyvenome Vilniuj, — sykį ėjom paklausyti, ką apie [Angosturos] romus pasakojo R. Janovskis. Man Angostura visąlaik asocijavosi tik su ta karčiąja, kurios reikia gardžiam Manhattan’ui, o čia gi, žiū, praplėčiau akis ir sužinojau, jog ne-ne-ne.
Ir vakaras buvo gerai, ragavom grynus, ragavom maišytus, šypsojomės, mintyse spaudėm like ar kaupėm idėjas vasarai (čia visi tie frozen daiquiri). Prisiminėm, kad visada reikia gerai gerai atšaldyti taurę (tarkim, pamakalavus joje ledukų iš, tarkim, McDo), nepersistengti su papuošimais ir saldumu.

P. ir man labiausiai patiko Culto a la vida.

Culto a la vida
50 ml romo ANGOSTURA 7 YEAR OLD
100 ml spanguolių sulčių
2 arbatiniai šaukšteliai rudojo cukraus
pusė laimo, supjaustyto į 4 dalis

Į stiklinę storu dugnu įmetame supjaustytą laimą ir įdedame cukrų. Grūstuvu maigome turinį taip, kad išspaustume laimo sultis, bet kuo mažiau pažeistume jo žievelę (kad kokteilis neapkrastų). Užpilame romu, pridedame pilną stiklinę ledo ir užpilame spanguolių sultimis. Įdedame maišiklį ar keletą
šiaudelių, kad begeriant galima būtu pasimaišyti dugne gulinčius laimą ir cukrų.
Puošiame laimo griežinėliu, užmautu ant stiklinės krašto.

O nuotrauką pagriebiau iš Jurgos:

Posted on Ketvirtadienis, Kovas 21st, 2013 at 20:45. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “When everything’s wrong you make it right”

  1. audre rašo:

    Taip, Vaikučiai ;) čia jums ne marytė su margarita ir porelė rusų… čia tikro (?) GYVENIMO skonis…
    …tik aš nuoširdžiai nesuprantu: kam bereikia filologynų, jei tiksliukai TAIP rašo (kepa, fotografuoja, piešia ir t.t. ir t.p.)
    o gal filfake įvesti privalomą matanalizės kursą…
    o gal į matanalizę paslapčia integruota fsichooanalizė?…
    …ech, martynai…
    Kažkuo jaučiu, kad mes Tave dar skaitysim, gal ne čia, gal kitais formatais ar formom, bet vis tiek…
    Tik nepraleisk pro akis Baltojo Triušio ir Džiaugsmoji Diena ateis…
    (…ir jei kažkas nesibaigė gerai, turbūt dar visai ir nesibaigė…)
    Su dėkingumu:A.

  2. Joana rašo:

    Sveikinu su artėjančiomis šventėmis!

    Ta proga – ir smagus sveikinimas, leidžiantis paskaičiuoti, kiek laiko prireiks šventiniam stalui paruošti: http://www.artedomestica.eu/sveikinimas/

Leave a Reply