Euphoria

Čia ne dėl dainos, katrą sykį (ar du… ar penkiasdešimt tūkstančių) kažkur girdėjote, o veikiau dėl fOntastiškai gardžios arbatos, nusipirktos šeštadienįkitos mergaitės paliudys.

Arba dėl nušvintančių galvų. Staiga, netyčia, neaišku kaip. Tarsi paimtum puzlės dėžutę, ją gerai gerai supurtytum, pakeltum dangtelį, ir ten, tadaaaaaaam, detalės sulipusios nemenkom konglomeracijom. Aiškumas nelyg užsikodavus.

Arba dėl pirčių ir nugaryčių trynimų druskomis, ir džekūzio, paliekančio raudonynes (nes ne mėlynos) ant pilvo.

Nesupaisysi iš tiesų. Svarbiausia – kad pro užuolaidas matau saulę-šviesą, ir tai reiškia, kad diena bus nuostabi.

- – -

Mano šaldiklyje (taip taip, šaldiklyje) lavašo visada yra – jis toks plonytis, kad atšyla beveik iškart, todėl bene nebūna tokių liūdnų situacijų, kad išsiviriau troškinio, o duonos nėr... Dar mano šeimyna labai mėgdavusi daržoves ir/ar vištą, keptą lavaše. Tai, trumpai tariant, tik užmačiusi akciją, griebiu bent porą pakuočių.

Receptas, kaip pasakytų vienas mudviejų su A. labai gerbtas vegetaras, išties simplistinis, bet KAI GERUMO. Ir ne ne, majonezo keisti kažkuo nevalia – iškeptuose traškučiuose jo erzinančio ir visa niveliuojančio skonio nejusti, ir jis, mano kukliu supratimu, ir padaro, kad traškučiai būtų… Traškūs. Ir nesausi.

Lavash crackers

Lavašo traškučiai
lavašas
majonezas
baltųjų ir juodųjų sezamų*

Orkaitę įkaitiname iki 220oC. Į skardą įtiesiame kepimo popieriaus. Lavašo lakštą plonai aptepame majonezu ir apibarstome visokiais skanumynais. Žirklėmis sukarpome lavašą norimo ilgio/pločio/formos gabalėliais ir kepame, kol lavašas šiek tiek apskrus.

* pabarstukams tiks bet kas – smulkinti džiovinti pomidorai, paprikų dribsniai, saulėgrąžos, mėgstami prieskoniai, kapoti riešutai. Arba – saldžiau: cukrus, cinamonas.

Aptikau pas Elžbietą.

Posted on Antradienis, Lapkritis 13th, 2012 at 11:26. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

10 Responses to “Euphoria”

  1. Indrė rašo:

    Arbatą jau užsisakiau didesniam indely – man laaabai patiko.
    O lavašo traškučiai žinoma yra gėris – dažnai gaminu, tik niekad nepublikuoju :)

    • rusvaplaukė rašo:

      Identiška situacija – gaminu dažnai, bet niekaip neprisiruošiu..
      O didesnę – tai kurią :)? 25 g ar tą diiiiidelę diiiidelę? Ten tai išvis Nušvitimas turėtų būt!

  2. Skirmantė rašo:

    Aš kasdien euforijoje su ta arbata :) Nerealiai skani.
    O lavašas labai tinka ir plonoms, traškioms picoms kepti. Puikiai tinka, kai grįžti iš darbo ir atrodo, kad nėra ką valgyti, o gaminti tingisi.

    • rusvaplaukė rašo:

      Išties – pirmąkart išsivirusi nepatikėjau, kad skonis taip puikiai atspindi aromatą dėželėje. Fantastiškas pirkinys!

      Beje, klausimas gal kvailokas, bet vienas dėstytojas sakydavo, kad tokių nebūna… Tai štai – picas orkaitėj kepi? Mąstau: jei visi produktai kaip ir o paruošti, gal ir keptuvėje ant plytos, dangčiu uždengus, iškeptų?..

  3. bea rašo:

    Mergytės, aš turbūt nenormali – man ta arbata visai šiaip sau :D. Matyt mane ištinka euforija kitais būdais :D.
    Lavašą irgi kepu, bet nepublikuoju :) Dar užbarstau sūrio, kmynų, čiobrelių.

    • rusvaplaukė rašo:

      Įtariu, kad bent aštuoniasdešimt procentų blogerių (statistika iš palubinsko enciklopedijos) jį išbandę – o kodėl gi ne – toks paprastas, greitas ir žiauriai skanus užkandis!

  4. Asta rašo:

    Kaip norėčiau tos arbatos paragaut. :D

  5. rusvaplaukė rašo:

    Asta, parduodama ir po vieną pakelį. Arba, paprastesnis variantas, pasikviesti [save] į svečius [pas arbatos priturinčius]!

Leave a Reply