her tears taste like pears

lėktuvai ir traukiniai ir metro ir s-bahnai, ir pavasariai, ir claire de lune naktim šmirinėjant, ir alias/šarados su Baisiais Žodžiais (palyginus su kuriais garnizono pradmuo placentoje atrodo visiškas juokutis),
bet labiausiai tai Schiele,
Schiele,
Schiele,
ir dar pavasariaus biškį, net tada, kai ant galvos dangus griūva ar lėktuvas nesvietiškai kratosi,
ir — 1/12.

Hot chocolate in Bratislava

— —

Kepėjai be stabdžių vėl gyvi!!!
Pirmajam iššūkiui pasirinkome saldų bulvių pyragą su riešutais ir šokoladu. Netikėta? Truputį.
Išėjo drėgnas, puikios tekstūros, bet.. Gal dėl to, kad žinojau, gal dar dėl ko – man jautėsi bulvės. Tikrai tikrai! O gal tai paranoja vadinasi?
Pyragą džiaugsmingai išbandžiau, bet.. Daugiau negaminčiau.
Beje, aš kepiau iš 3/5 produktų normos ir kepiau 18 cm formoje. Žemiau – originalus receptas.

Bulvių pyragas su riešutais ir šokoladu

Pyragui
100 g sviesto
100 g cukraus
žiupsnelis druskos
5 kiaušinių tryniai
200 g maltų riešutų (naudojau kepintus migdolus)
pusė tarkuotos citrinos žievelės
400 g virtų sumaltų ar bulvių trintuve (ne blenderiu!!) sutrintų bulvių
75 g manų kruopų
3 a.š. kepimo miltelių
sviesto skardai ištepti
3-4 v.š. džiūvėsių
5 kiaušinių baltymai

Pyragui aptepti
3 v.š. abrikosų džemo
3 v.š. vandens

Šokoladiniam glaistui
100 g puskarčio šokolado (naudojau “Pergalės” juodą – na, tą, kurį diiiiiidelėm plytom pardavinėja)
20 g sviesto
2 v.š. vandens

Biskvitui sviestą iki purumo triname su cukrumi ir druska, po vieną įplakame trynius, įmaišome maltus riešutus, citrinos žievelę, bulves, manų kruopas ir kepimo miltelius. Tešlą 15 minučių atidedame į šalį.
Tuo tarpu skardą ištepame sviestų ir pabarstome džiūvėsėliais.
Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į bulvių masę.
Kepame apie 45 minutes 200 oC temperatūroje – į pyrago vidurį įkištas smeigtukas turėtų išlįsti švarus. Atvėsiname ant grotelių.
Abrikosų džemą sumaišome su vandeniu ir aptepti pyrago paviršių. Aš prieš tai pyragą subadžiau šakute, kad daugiau aptepo įsigertų.
Šokoladą su sviestu ir vandeniu ištirpiname karšto vandens vonelėje, gerai išmaišome ir apliejame pyragą.
Puošiame riešutėliais.

Potato-chocolate-nut cake

Šaltinis: Kepėjai be stabdžių – kovo mėnesio iššūkis.

Posted on Sekmadienis, Balandis 1st, 2012 at 14:38. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “her tears taste like pears”

  1. Vilma rašo:

    Kaip idomiai… As bulviu skonio niekaip nepajutau, nors buvau nusiteikusi jas “iskasti”.

  2. Jurga rašo:

    Kiba man reik 100 metų vienatvės dar kartą perskaityt, nes man tada labailabailabai patiko.
    Aš su Dekameronu, kad strigau. Ragas. Skaitau jau trečia knygą, o Dekameronas vis dar guli prie lovos nebaigtas. Liko vargani 60 psl.

    • rusvaplaukė rašo:

      Jau trečia? Nūūū dąąąąą, tvarkinga mergaitė, pavydėtinaipagritina.
      Ir, KAI susitiksma, man liabai būt’ įdomu išgirsti, kuo tau anas patikęs.

  3. [...] Tokiam orui šitokie pirštukėliai vis dar labai pritinka. Man jie gausiai patiko, mat nors ką tik pakritikavau vėdarus, šiaip bulves mėgstu. Ypač – bulvinius paplotėlius su varške iš vidurinės (o gal ir gimnazijos). Tai štai, apkepti sviestuky piršteliai tampa labai smagiai traškūs išorėje ir minkšti bei purūs viduje. Špinatai šiaip priduoda spalvos (ir geležies duoda atseit!), o padažas, mano kuklia nuomone, irgi labai tinka – pakaitalas jau truputį įgrisusiam grietinės ir sviesto padažėliui, su kuriuo tuos bulvinius paplotėlius ir reikėtų valgyt. Tiesa, skaičiau, kad vokiečiai tuos Schupfnudeln‘us valgo ir su saldžiais padažais – pavyzdžiui, aguonomis. Kadangi aš vis dar laikausi įsikibusi tiesos, kad pirmenybę teikiu nesaldžiam maistui (pirmas rašinėlio pastraipas pageidauju praleisti), šito neišmėginau – kol kas pakaks man bulvių desertuose… [...]

Leave a Reply